13.09.2014 | Marek Adler

Rozhodnutí předsedy DK ELH: J. Hlinka, M Réway

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jaroslava Hlinky, HC Sparta Praha, na protihráče Ryana Hollwega, HC Škoda Plzeň, v utkání HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň (55:39 min.).
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč Jaroslav Hlinka se dopustil zřetelného oplácení, z dostupných záběru však není zřejmé, že se jednalo o seknutí, jak je v podnětu uvedeno. Předseda disciplinární komise ELH proto rozhodl, že se disciplinární řízení proti hráči Jaroslavu Hlinkovi, HC Sparta Praha, zastavuje.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Jaroslava Hlinky, HC Sparta Praha, na protihráče Ryana Hollwega, HC Škoda Plzeň, za který mu byl v utkání HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň uložen menší trest za podražení (55:46 min.).

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že z dostupných záběrů není možné prokázat, že by hráč Jaroslav Hlinka vedl svůj zákrok ve snaze zasáhnout protihráče kolenem a že ani nebyl shledán aktivní pohyb kolena, který by takový úmysl dokazoval. Předseda disciplinární komise ELH proto rozhodl, že se disciplinární řízení proti hráči Jaroslavu Hlinkovi, HC Sparta Praha, zastavuje.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval ve zkráceném řízení rovněž jednáním hráče Martina Réwaye, HC Sparta Praha, který se ve stejném utkání z vlastní iniciativy přiblížil ke konfliktu mezi hráči Jaroslavem Hlinkou a Ryanem Hollwegem. Vzhledem k tomu, že čárový rozhodčí oba soupeře oddělil, dostal do konfliktu s protihráčem Ryanem Hollwegem hráč Martin Réway.

S přihlédnutím k předchozímu zásahu čárového rozhodčího se předseda disciplinární komise ELH neztotožnil se závěrem klubu HC Škoda Plzeň, že jednalo o porušení vyváženosti šarvátky, a rozhodl, že se disciplinární řízení proti hráči Martinu Réwayovi zastavuje.

Videozáznamy situací najdete zde, zde a zde.