22.09.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – J. Ferenc a D. Gazda (Zlín), D. Skokan (Chomutov)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jakuba Ference na protihráče Radka Pilaře, za který mu byl v utkání PSG Berani Zlín – Mountfield HK (20. 9. 2018) uložen menší trest za Faul kolenem.

Zákrok kvalifikoval jako Faul kolenem, naplňující předpoklady pro uložení většího trestu, a hráče Jakuba Ference (PSG Berani Zlín) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání.

  • aktivní pohyb kolena, zásah do pravého kolena protihráče, který se nemohl bránit
  • protihráč utkání pro zranění nedokončil+ hráč nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán

Sazby podle Přílohy č. 1 Disciplinárního řádu ELH: zastavení činnosti na 1–4 utkání, v závažnějších případech až na 10 utkání, finanční pokuta ve výši 10 % základní měsíční odměny. Z podnětu klubu Mountfield HK se předseda disciplinární komise ELH zabýval rovněž zákrokem hráče Daniela Gazdy na protihráče Mislava Rosandiče ve stejném utkání. Dospěl k závěru, že se hráč dopustil přestupku Zásah do hlavy nebo krku a hráče Daniela Gazdu (PSG Berani Zlín) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání.

  • zákrok mimo zorný úhel protihráče
  • značná intenzita, primárně veden s cílem zasáhnout protihráče+ hráč nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán + protihráč utkání dokončil

Sazby podle Přílohy č. 1 Disciplinárního řádu ELH: zastavení činnosti na 1–4 utkání, v závažnějších případech až na 10 utkání, finanční pokuta ve výši 10 % základní měsíční odměny. Na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec se předseda disciplinární komise ELH zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Dávida Skokana na protihráče Tylera Redebacha, za který mu byl v utkání Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec (21. 9. 2018) uložen menší trest za Sekání. Neztotožnil se s názorem navrhovatele, že se jednalo o bodnutí, dospěl nicméně k závěru, že zákrok naplnil předpoklady pro uložení většího trestu a hráče Dávida Skokana (Piráti Chomutov) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání.

  • zákrok mimo souboj o kotouč
  • intenzivní seknutí, zásah do břicha
  • reakce na předchozí povolený atak tělem+ hráč nebyl v poslední dvou letech disciplinárně trestán + protihráč utkání dokončil

Sazby podle Přílohy č. 1 Disciplinárního řádu ELH: zastavení činnosti na 1–4 utkání, v závažnějších případech až na 10 utkání, finanční pokuta ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznamy zákroků najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5177 (J. Ferenc), http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5178 (D. Gazda) a http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5179 (D. Skokan).