21.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Hollweg (Plzeň), Ševc (Liberec), Cibulskis (H. Králové)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Olomouc zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Ryana Hollwega na protihráče Tomáše Houdka v utkání HC Olomouc – HC Škoda Plzeň, které se hrálo 20. 3. 2018.
Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče. Předseda komise připustil názor navrhovatele, že zákrok lze interpretovat i jako zásah tzv. třetího hráče v souboji, za klíčové však označil, že při střetu nedošlo primárně k zásahu hlavy nebo krku a že se hráč před střetem s cílem dosažení jeho vyšší intenzity neodrazil. Skutečnost, že jeho brusle nebyly později v kontaktu s ledovou plochou, vyplynula z toho, že ho vynesl právě střet s protihráčem. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Ryanem Hollwegem (HC Škoda Plzeň) zastavil. Případné potrestání zákroku jako Napadení spadalo do kompetence rozhodčích, nebylo však takové závažnosti ani charakteru, aby vyžadovalo dodatečného disciplinárního trestu.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4380.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval zákrokem Martina Ševce na protihráče Martina Látala, za který mu byl v utkání Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK (20. 3. 2018) uložen menší trest za Podražení. Po zhlédnutí videozáznamu se neztotožnil s názorem navrhovatele, že se hráč dopustil přestupku Faul kolenem. Zákrok nebyl veden čelně, nýbrž z bočního postavení a hráč při něm nepřenesl váhu na pravou nohu ani se nedopustil aktivního vystrčení kolene proti směru jízdy protihráče. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Martinem Ševcem (Bílí Tygři Liberec) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4379.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec rovněž zákrokem hráče Oskarse Cibulskise na protihráče Jana Stránského, za který mu byl ve stejném utkání uložen menší trest za Krosček. Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se uvedeného přestupku skutečně dopustil, zákrok však nebyl takové intenzity ani charakteru, aby mohl závažnějším způsobem ohrozit zdraví protihráče a aby vyžadoval dodatečného disciplinárního potrestání. Z uvedených důvodů řízení s hráčem Oskarsem Cibulskisem (Mountfield HK) zastavil.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4378.