06.04.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Hollweg (Plzeň), Mallet (Brno)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Kometa Brno zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Ryana Hollwega na protihráče Jakuba Krejčíka v utkání HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň, které se hrálo 5. 4. 2018.
Na základě videozáznamu shledal, že hráč vedl svůj zákrok čelně na protihráče, který byl podle Pravidel ledního hokeje v držení kotouče a že hráč se před střetem neodrazil. Z dostupných záběrů přitom není prokazatelné, zda při střetu došlo k zásahu hlavy nebo krku. Případná kvalifikace zákroku, vedeného ve vyšší nájezdové rychlosti, jako Napadení spadala do kompetence rozhodčích, zákrok však nebyl takového charakteru ani stupně nebezpečnosti, aby vyžadoval disciplinárního potrestání. Předseda disciplinární komise proto řízení s hráčem Ryanem Hollwegem (HC Škoda Plzeň) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4533.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Alexandre Malleta na protihráče Petera Čerešňáka ve stejném utkání. Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče a v dúsledku snahy o jeho odehrání výrazně snížil těžiště. Z dostupného záběru není možné potvrdit, zda při zákroku došlo k přímému zásahu oblasti hlavy nebo krku, zda při něm hráč zvedl ruce ani zda v okamžiku střetu nebyly jeho brusle v kontaktu s ledovou plochou. I v tomto případě dospěl předseda komise k závěru, že případná kvalifikace zákroku, vedeného ve vyšší nájezdové rychlosti, spadala do kompetence rozhodčích a řízení s hráčem Alexandre Malletem (HC Kometa Brno) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4534.