09.04.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Hollweg (Plzeň), Jiránek (Jihlava)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Ryana Hollwega na protihráče Michala Gulašiho v utkání HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno, které se hrálo 7. 4. 2018.
Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč se zákroku dopustil zcela mimo souboj o kotouč, když krátkým pohybem hole vědomě zasáhl protihráče do oblasti genitálií. Předseda disciplinární komise proto dospěl k závěru, že se dopustil přestupku Bodnutí špičkou hole a hráče Ryana Hollwega (HC Škoda Plzeň) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na 3 soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4563.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu HC Energie Karlovy Vary zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Tomáše Jiránka na protihráče Jakuba Fleka, za který mu byl v utkání HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary (8. 4. 2018) uložen menší trest a osobní trest na deset minut za Zásah do hlavy nebo krku. Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče a před střetem při odehrání puku výrazně snížil těžiště, čímž omezil možnosti vlastní obrany. Hráč nicméně vedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti, přičemž krátce před tím, než zasáhl loktem protihráče do hlavy, se z pravé nohy odrazil, čímž zvýšil intenzitu zásahu. Dopustil se tak přestupku Zásah do hlavy nebo krku a předseda disciplinární komise potrestal hráče Tomáše Jiránka (HC Dukla Jihlava), nepodmíněným zastavením činnosti na 2 soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4564.