31.01.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Hollweg (HC Škoda Plzeň), Freibergs (Aukro Berani Zlín)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Ryana Hollwega, za které mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav (30. 1. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Hrubost.
Na základě videozáznamu shledal, že hráč vyvolal šarvátku, při níž strhl protihráče na ledovou plochu a dvakrát ho – než zakročili rozhodčí – udeřil. Předseda disciplinární komise ELH rozhodl, že jeho jednání bylo rozhodčími správně potrestáno, nebylo však takového charakteru, aby vyžadovalo ještě dalšího potrestání a řízení s hráčem Ryanem Hollwegem (HC Škoda Plzeň) zastavil.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3877.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkrácením řízení zabýval rovněž jednáním hráče Ralfse Freibergse, za které mu byl v utkání HC Verva Litvínov – Aukro Berani Zlín (30. 1. 2018) uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání. Dospěl přitom k závěru, že hráč upadl na ledovou plochu potom, co ho rukama opakovaně atakoval protihráč Lukáš Doudera, přičemž z dostupných záběrů nelze s jednoznačnou určitostí prokázat, zda byl pád úmyslný, s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Ralfsem Freibergsem (Aukro Berani Zlín) zastavil.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3878.