17.01.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – HC Kometa Brno

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě zápisu o utkání zabýval ve zkráceném řízení jednáním příznivců klubu HC Kometa Brno při utkání HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno, které se hrálo 30. 12. 2018.

Ve třetí třetině muselo být utkání na několik minut přerušeno, protože fanoušci hostí začali v prostorách zimního stadiónu odpalovat pyrotechniku, dělobuchy a dýmovnice. Pyrotechnika byla fanoušky vhozena dokonce i mezi přítomné členy složek integrovaného záchranného systému, přičemž jeden z členů hasičského sboru byl petardou zraněn. Na místě zasahovala požární jednotka, která aktivovanou pyrotechniku uhasila, později zasahovala pořadatelská služba a nakonec pořádková jednotka Městské policie. Dva příznivci klubu HC Kometa Brno byli zajištěni pro přečin použití pyrotechniky a tři pro konzumaci alkoholických nápojů v rozporu s městskou vyhláškou. Celkem muselo být zadrženo osm osob a utkání mohlo pokračovat až potom, co byl pořádkovou jednotkou Městské policie a pořadatelskou službou obnoven v sektoru hostujících fanoušků pořádek.

Na základě zjištěných skutečností potrestal předseda disciplinární komise ELH klub HC Kometa Brno za Nesportovní chování příznivců klubu finanční pokutou ve výši 50 000 Kč.