27.02.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – HC Kometa Brno

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě skutečností uvedených v zápisech o utkání zabýval ve zkráceném řízení chováním příznivců klubu HC Kometa Brno v zápasech HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno (14. 2. 2020) a PSG Berani Zlín – HC Kometa Brno (22. 2. 2020).

Jak prokázal videozáznam, v průběhu závěrečné třetiny utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno se příznivci hostujícího klubu dopustili vhazování papírových konfet na ledovou plochu a v závěru zápasu vedle vhazování konfet i použití zakázané pyrotechniky. Z uvedených důvodů muselo být utkání na krátkou dobu přerušeno, přičemž příznivci hostujícího klubu dokonce bránili požární hlídce v hašení zapálených předmětů. Jejich jednáním se v současné době zabývá i Policie České republiky.

V závěrečné třetině utkání PSG Berani Zlín – HC Kometa Brno zapálili příznivci hostujícího klubu několik dýmovnic, které způsobily zakouření zimního stadiónu. Ze záznamu bezpečnostních kamer je rovněž patrné, že se snažili vyprovokovat potyčky s pořadatelskou službou a dopouštěli se dalších výtržností včetně fyzického napadení jednoho z jejích členů.

Vzhledem k tomu, že šlo již o čtvrtý, resp. pátý podobný přestupek v uplynulých dvou letech, potrestal předseda disciplinární komise ELH klub HC Kometa Brno za nesportovní chování příznivců v prvním případě finanční pokutou ve výši 15 000 Kč a ve druhém případě ve výši 30 000 Kč.