01.02.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – HC Kometa Brno, HC Dukla Jihlava, HC Sparta Praha

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval použitím pyrotechniky v prostoru hostujících fanoušků, k němuž došlo po skončení utkání Piráti Chomutov – HC Kometa Brno (28. 1. 2018).
Vzhledem k tomu, že přestupku se dopustili fanoušci hostujícího klubu a šlo již o jejich třetí podobné provinění v probíhající sezóně, uložil předseda disciplinární komise ELH klubu HC Kometa Brno finanční pokutu ve výši 20 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval rovněž vhazováním předmětů na ledovou plochu v průběhu druhé třetiny utkání HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice (30. 1. 2018). Vhozenou minci byl do masky zasažen mj. brankář hostujícího klubu. Vzhledem k tomu, že šlo o druhé podobné provinění příznivců domácího klubu v probíhající sezóně, uložil předseda disciplinární komise ELH klubu HC Dukla Jihlava finanční pokutu ve výši 10 000 Kč.

Ke vhazování předmětů na ledovou plochu došlo rovněž v průběhu třetí třetiny utkání HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň (28. 1. 2018). Vzhledem k tomu, že šlo o první podobné provinění domácích fanoušků v probíhající sezóně a uvedené jednání nemělo vliv na průběh utkání či zdraví jeho účastníků, uložil předseda disciplinární komise ELH klubu HC Sparta Praha finanční pokutu ve výši 2 000 Kč.