14.12.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – HC Dynamo Pardubice, HC Sparta Praha, HC Verva Litvínov

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval opakovaným, hrubě vulgárním skandováním fanoušků na adresu hráčů, hostujícího klubu a rozhodčích, k němuž došlo při utkání HC Dynamo Pardubice – Piráti Chomutov (8. 12. 2017). Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty přestupku Nesportovní chování příznivců klubu a šlo o druhý případ v probíhající sezóně, potrestal klub HC Dynamo Pardubice finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.
Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž opakovaným, hrubě vulgárním skandováním domácích fanoušků na adresu rozhodčích v utkání HC Sparta Praha – HC Verva Litvínov (10. 12. 2017). Vzhledem k četnosti provinění potrestal klub HC Sparta Praha, jehož příznivci se dopustili uvedeného provinění v probíhající sezóně poprvé, finanční pokutou ve výši 2 000 Kč. Předseda disciplinární komise ELH se zabýval rovněž opakovaným, hrubě vulgárním skandováním fanoušků hostujícího klubu na adresu soupeře ve stejném utkání. S přihlédnutím k nižší četnosti provinění uložil v tomto případě klubu HC Verva Litvínov za Nesportovní chování příznivců napomenutí.

Klubu HC Vítkovice Ridera uložil předseda disciplinární komise ELH za opakované, hrubě vulgární skandování fanoušků na adresu soupeře v utkání HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha (8. 12. 2017) finanční pokutu ve výši 2 000 Kč. Přihlédl přitom k tomu, že fanoušci klubu HC Vítkovice Ridera se podobného přestupku dopustili podruhé v probíhající sezóně.