20.11.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – HC Dynamo Pardubice, BK Mladá Boleslav

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě skutečností, uvedených v zápise o utkání, zabýval ve zkráceném řízení vstupem neoprávněné osoby do kabiny rozhodčích, k němuž došlo ve druhé přestávce utkání HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň (16. 11. 2018).

Vzhledem k tomu, že tak došlo k porušení Herního řádu Tipsport extraligy a neoprávněnou osobou byl předseda představenstva klubu Dušan Salfický, který po vstupu do kabiny vědomě vytvářel tlak na rozhodčí, potrestal předseda disciplinární komise ELH klub HC Dynamo Pardubice finanční pokutou ve výši 30 000 Kč. Za vhazování předmětů na ledovou plochu v průběhu třetí třetiny stejného utkání uložil předseda disciplinární komise ELH – s přihlédnutím ke skutečnosti, že se tak stalo v probíhající sezóně poprvé a jednání fanoušků nemělo vliv na průběh utkání – klubu Napomenutí. Napomenutím potrestal předseda disciplinární komise ELH rovněž vhození kelímku piva na ledovou plochu ve třetí třetině zápasu HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav (18. 11. 2018). Zohlednil při tom, že událost neměla vliv na průběh utkání, které nemuselo být přerušeno, ani na zdraví nebo bezpečnost jeho účastníků.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také odvysíláním sporné brankové situace před jejím vyhodnocením videorozhodčím, k němuž došlo v první třetině zápasu BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (16. 11. 2018). Vzhledem k tomu, že Herní řád TELH zakazuje vysílat sporné situace v době, kdy jsou zkoumány videorozhodčím, a to až do chvíle, než hlavní rozhodčí rozhodne, potrestal předseda disciplinární komise ELH klub BK Mladá Boleslav finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.