02.01.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – HC Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý ve zkráceném řízení zabýval opakovaným vulgárním skandováním domácích fanoušků vůči hráčům a mužstvu soupeře v utkání HC Dynamo Pardubice – Kometa Brno, které se hrálo 28. 12. 2017.
Vzhledem k tomu, že jejich jednání bylo opakované, hrubě vulgární a fanoušci se ho dopustili počtvrté v probíhající sezóně, potrestal klub HC Dynamo Pardubice finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval ve zkráceném řízení rovněž vhozením několika předmětů na ledovou plochu, k němuž došlo ve třetí třetině utkání Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav (20. 12. 2017). Vzhledem k tomu, že utkání muselo být na dobu nezbytnou k úklidu přerušeno, a jednání diváků bylo zjevným důsledkem opakovaného promítání záběrů sporné situace na videokostce, potrestal klub Bílí Tygři Liberec, jehož fanoušci se podobného provinění dopustili poprvé v probíhající sezóně, finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.