01.10.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Hanzlík, Němeček (Mladá Boleslav), Poulíček (Pardubice), Jelínek (Liberec), Horký (Brno)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jana Hanzlíka na protihráče Jakuba Valského v utkání Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav (30. 9. 2018).

Zákrok kvalifikoval jako Krosček a hráče Jana Hanzlíka (BK Mladá Boleslav) potrestal zákazem činnosti na 1 soutěžní utkání nepodmíněně. Přihlédl přitom k tomu, že hráč se v situaci, kdy protihráč nebyl krátce po vstřelení branky zpevněn a zákrok nemohl očekávat, dopustil mimo jeho zorný úhel vědomého a cíleného úderu holí drženou v obou rukách do oblasti těsně nad kalhotami. Polehčující okolností bylo, že v důsledku zákroku nedošlo ke zranění, protihráč zápas dokončil a že hráč Jan Hanzlík nebyl v uplynulých dvou letech trestán. Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5289.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Patrika Poulíčka, za které mu byl v utkání HC Dynamo Pardubice – Kometa Brno (29. 9. 2018) uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání. Na základě videozáznamu shledal, že hráč, který byl v uplynulých dvou letech za stejný přestupek již trestán, se uvedeného jednání skutečně dopustil, což dokládá mimo jiné teatrální zakopnutí nohou nebo malá intenzita předchozího kontaktu s holí protihráče. Předseda disciplinární komise ELH proto hráče Patrika Poulíčka (HC Dynamo Pardubice) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Záznam najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5293.

Předseda disciplinární komise ELH se vzhledem k uloženému trestu zabýval ve zkráceném řízení také zákrokem hráče Davida Němečka na protihráče Jaroslava Vlacha (Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav, 30. 9. 2018), na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zákrokem hráče Petra Jelínka na protihráče Ondřeje Najmana (Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav, 30. 9. 2018) a na základě podnětu klubu HC Oceláři Třinec jednáním hráče Luboše Horkého v utkání Kometa Brno – HC Oceláři Třinec (30. 9. 2018). Ve všech uvedených případech řízení zastavil. Podrobnější zdůvodnění najdete pod odkazy níže:

Luboš Horký: http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5290
Petr Jelínek: http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5291
David Němeček: http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5292