05.03.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním trenéra Filipa Pešána v utkání HC Vítkovice Ridera – Bílí Tygři Liberec (4. 3. 2018), při kterém vhodil na ledovou plochu plastovou láhev s nápojem a zasáhl jednoho z rozhodčích.
Po prostudování videozáznamu nepřijal předseda komise obhajobu trenéra, že ke vhození láhve došlo bezděčně, když gestikulací upozorňoval na hru soupeře v šesti hráčích. Naopak, dospěl k závěru, že i když vhozenou lahví byl nejdříve zasažen kustod klubu Bílí Tygři Liberec, došlo rovněž k zásahu čárového rozhodčího Václava Hanzlíka, přičemž jednání trenéra vůči rozhodčímu bylo vědomé a cílené. Předseda disciplinární komise ELH proto vyhodnotil trenérovo jednání jako Nesportovní chování a Filipa Pešána (Bílí Tygři Liberec) potrestal finanční pokutou ve výši 50 000 Kč.

Současně připomenul rozhodnutí valné hromady APK LH z února 2018, na které se všechny kluby nejvyšší soutěže jednomyslně přihlásily k tomu, že zásadním způsobem omezí projevy nesportovního chování svých členů vůči rozhodčím a vyzvaly k přísnému posuzování takových projevů, ať už při utkání, před disciplinární komisí nebo v rámci klubu.