03.11.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Ferenc (PSG Berani Zlín), Dietz (Piráti Chomutov)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Jakuba Ference na protihráče Matěje Pauloviče, za který mu byl v zápase Mountfield HK – PSG Berani Zlín (2. 11. 2018) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Na základě videozáznamu shledal, že zákrok by veden na protihráče v držení kotouče, a to nikoli ve vysoké intenzitě, hráč při něm neoddělil ruce od těla ani se neodrazil. Naopak, před zásahem se natočil na bok, aby jeho důsledky redukoval. Ke zranění, které protihráč utrpěl, přispělo to, že před střetem ve snaze provést protisměrnou kličku snížil těžiště, čímž se jeho hlava dostala na úroveň hrany hrazení, a výrazně tak minimalizoval i možnosti vlastní obrany. Předseda disciplinární komise proto řízení s hráčem Jakubem Ferencem (PSG Berani Zlín) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/ToTpXL4CXos.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Stanislava Dietze, za které mu byl v utkání Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání. Dospěl při tom k závěru, že hráč zneužil předchozího kontaktu s holí protihráče Jaroslava Vlacha k tomu, aby přehráním důsledků zákroku ovlivnil úsudek rozhodčích. Dokládá to mimo jiné odraz ze špičky pravé brusle, provedený s časovou prodlevou a bez přímé příčinné souvisloslosti s předchozím kontaktem. Předseda disciplinární komise proto potrestal hráče Stanislava Dietze (Piráti Chomutov) finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/afgigQtRj2E.