19.04.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – David Štich (Rytíři Kladno)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Davida Šticha na protihráče Davida Grigera, za který mu byl v utkání HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno (17. 4. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem.
Na základě videozáznamu shledal, že hráč atakoval protihráče, který před tím odehrál u hrazení kotouč. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč se však před střetem vzepřel na pravé noze a levé koleno vystrčil proti směru jízdy protihráče. Přitom ho – ačkoli se protihráč, který v důsledku zákroku utkání nedokončil, střetu a jeho následkům snažil nadzvednutím levé nohy vyhnout – zasáhl.

Předseda disciplinární komise ELH zákrok vyhodnotil jako Faul kolenem a hráče Davida Šticha (Rytíři Kladno) potrestal zákazem činnosti na dvě soutěžní utkání nepodmíněně a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Přihlédl přitom i ke skutečnosti, že hráč byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4635.