24.01.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Cibulskis (Litvínov), Dočekal (Vítkovice)

Předseda disciplinární komse ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Oskara Cibulskise na protihráče Tomáše Žižku, za který mu byl v utkání HC Verva Litvínov – PSG Berani Zlín (24. 1. 2021) uložen větší trest a osobní trest do konce utkání za Sekání.

Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok nebyl veden v rámci souboje o kotouč, přičemž hráč při něm cíleně sekl protihráče holí do oblasti rozkroku. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Oskara Cibulskise (HC Verva Litvínov) nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání za Sekání. Přihlédl přitom k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč utkání dokončil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20202643.

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval rovněž zákrokem hráče Martina Dočekala na protihráče Ronalda Knota, za který mu byl v utkání Bílí Tygři Liberec – HC Vítkovice Ridera (24. 1. 2021) uložen větší trest a osobní trest do konce utkání za Sekání. Na základě videozáznamu shledal, že hráč v reakci na předchozí přistrčení a mimo souboj o kotouč vědomě sekl protihráče holí do oblasti rozkroku. Předseda disciplinární komise ELH potrestal hráče Martina Dočekala (HC Vítkovice Ridera) nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání, přičemž i v tomto případě přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč utkání dokončil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20202642.