10.04.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Chovan, Hřebejk (České Budějovice)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Energie Karlovy Vary zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Michala Chovana v utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Motor České Budějovice, které se hrálo 9. 4. 2017.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč pokusem o prudké přibrždění a náhlou změnu jízdy výrazně limitoval možnosti vlastní obrany před zákrokem soupeře, v jednání hráče nicméně neshledal znaky přestupku Nafilmovaný pád nebo přehrávání, jak navrhoval ve svém podnětu klub, a řízení s hráčem Michalem Chovanem (HC Motor České Budějovice) proto zastavil.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/44L99L9xkDk.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu EC Energie Karlovy Vary zabýval rovněž jednáním hráče Štěpána Hřebejka ve stejném utkání. Na základě videozáznamu shledal, že hráč byl protihráčem Václavem Skuhravým atakován holí drženou v obou rukách, přičemž v důsledku tohoto zákroku – včetně kontaktu s bruslemi protihráče – převážil a upadl na ledovou plochu. Předseda disciplinární komise ELH jednoznačně vyloučil, že by se přitom hráč dopustil s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích přestupku Nafilmovaný pád nebo přehrávání, jak uváděl ve svém podnětu klub, a řízení s hráčem Štěpánem Hřebejkem (HC Motor České Budějovice) zastavil.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/qp47zJks2Zo.