25.09.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Chomutov, Olomouc, Plzeň, Litvínov

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval opakovaným vhazováním různých předmětů včetně plné plechovky piva na ledovou plochu v závěrečné třetině zápasu Piráti Chomutov – HC Vítkovice Ridera (22. 9. 2017).
Vzhledem k tomu, že tak došlo k porušení ust. 4.13 Herního řádu ELH (zákaz prodeje a vnášení nápojů v plechových obalech) a k naplnění skutkové podstaty § 44, písm. d) Disciplinárního řádu ELH (nepřijetí dostatečných opatření proti vhazování předmětů na ledovou plochu), uložil předseda komise pořádajícímu klubu Piráti Chomutov finanční pokutu ve výši 10 000 Kč. Zdůraznil přitom, že s přihlédnutím k rychlosti a váze předmětu, který dopadl v bezprostřední blízkosti jednoho z hráčů, mohlo dojít i ke zranění některého z účastníků utkání.

Na základě skutečností uvedených v zápise o utkání se předseda disciplinární komise ELH zabýval ve zkráceném řízení také vhozením plastové láhve a kelímku s pivem na ledovou plochu v závěrečné třetině zápasu HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec (15. 9. 2017). Vzhledem k k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty § 43 písm. d) Disciplinárního řádu ELH, uložil předseda disciplinární komise po prověření situace videozáznamem a s přihlédnutím k tomu, že toto jednání nemělo vliv na průběh utkání ani na zdraví jeho účastníků, klubu HC Olomouc napomenutí.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápise o utkání zabýval ve zkráceném řízení opakovaným hrubě vulgárním skandováním domácích diváků v první, druhé i závěrečné třetině zápasu HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice (24. 9. 2017). Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty § 44 písm. a) Disciplinárního řádu ELH (nesportovní chování diváků, hanlivé, pohoršující, urážlivé, provokující, zesměšňující či ponižující pokřiky) a šlo o druhý podobný přestupek v probíhající sezóně, potrestal po prověření situace videozáznamem klub HC Škoda Plzeň finanční pokutou ve výši 2 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se zabýval ve zkráceném řízení situací z utkání Aukro Berani Zlín – HC Verva Litvínov (22. 9. 2017), po kterém nepřevzal brankář Pavel Kantor cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Vzhledem k tomu, že tak došlo k porušení ust. 3.26 písm. b) Herního řádu ELH, podle něhož jsou kluby povinny zajistit, aby se hráči zúčastnili ceremoniálu a převzali ocenění, potrestal předseda disciplinární komise klub HC Verva Litvínov finanční pokutou ve výši 2 000 Kč.