16.04.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Chmielewski (Třinec), Vondráček a Zaťovič (Brno)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Arona Chmielewského, za které mu byl v utkání HC Oceláři Třinec – Kometa Brno (15. 4. 2018) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Bitku.
Na základě videozáznamu shledal, že hráč se nejdříve snažil zastat spoluhráče Jiřího Polanského, napadeného protihráči Ondřejem Němcem a Leošem Čermákem, a následně byl napaden dalším protihráčem Radimem Zohornou, kterého strhl na ledovou plochu a několikrát udeřil. Předseda komise ovšem z dostupných záběrů nedospěl k závěru, že by údery směřoval zvláště nebezpečným způsobem do oblasti hlavy. Usoudil proto, že hráč se dopustil přestupku, za který byl rozhodčími správně potrestán, a další řízení s hráčem Aronem Chmielewskim (HC Oceláři Třinec) zastavil.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4605.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu HC Oceláři Třinec zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Tomáše Vondráčka na protihráče Jiřího Polanského, za který mu byl v utkání HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno (14. 4. 2018) uložen menší trest a osobní desetiminutový trest za Zásah do hlavy nebo krku.

Dospěl přitom k závěru, že hráč vedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti ve snaze zasáhnout protihráče tělem. Před střetem se s cílem dosažení vyšší intenzity neodrazil a v počátku vedení zákroku držel ruce u těla. Předseda komise proto neshledal důvody k jeho dodatečnému disciplinárnímu potrestání a řízení s hráčem Tomášem Vondráčkem (Kometa Brno) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4608.

Předseda dsiciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu HC Oceláři Třinec zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Martina Zaťoviče na protihráče Jiřího Polanského ve stejném utkání.

Neztotožnil se s názorem navrhovatele, že by se hráč měl dopustit přestupku Bodnutí špičkou hole, neboť z dostupných záběrů nelze uvedené jednání s vyloučením jakékoli pochybnosti prokázat, a naopak se jako pravděpodobnější jeví varianta, že k takovému kontaktu vůbec nedošlo. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Martinem Zaťovičem (Kometa Brno) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4609.