10.03.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Cardwell (Pardubice), Quellet-Blain (Sparta)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Jacoba Cardwella, za které mu byl v utkání HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK (8. 3. 2019) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Hrubost.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč napadl údery pěstmi bez rukavic v přerušené hře protihráče Daniela Rákose, přičemž v tomto jednání pokračoval i potom, co oba upadli na hrací plochu a protihráč měl minimální možnost se zásahům bránit. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Jacoba Cardwella zákazem činnosti na jedno soutěžní utkání nepodmíněně za Bitku. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a protihráč neutrpěl v šarváce zranění.

Záznam situace najdete na https://hokej.cz/tv/hokejka/video/9435.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu Bílí Tygří Liberec zabýval ve zkráceném řízení rovněž jednáním hráče Jérémie Quelleta-Blaina v utkání HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec (8. 3. 2019). Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč zneužil předchozího kontaktu s holí protihráče Petra Jelínka k tomu, aby se úmyslným upuštěním hole a rezignací na pokračování ve hře pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo, což dokládá mimo jiné jeho reakce, neodpovídající intenzitě zákroku, nebo časová prodleva mezi zásahem a upuštěním hole. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Jérémie Quelleta-Blaina finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.

Záznam situace najdete na https://hokej.cz/tv/hokejka/video/9434.