16.09.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Brno, Olomouc, Pardubice a Plzeň

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě skutečností uvedených v zápisech o utkáních a ve zvláštní zprávě delegáta zápasu zabýval ve zkráceném řízení jednáním diváků na čtyřech extraligových zimních stadiónech.
Jednalo se o arény v Brně (polití hráčů a rozhodčích pivem ve třetí třetině utkání Kometa Brno – HC Oceláři Třinec, 8. 9. 2017), Olomouci (vhazování předmětů na ledovou plochu ve třetí třetině utkání HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera, 10. 9. 2017), Pardubicích (vhazování předmětů na ledovou plochu ve třetí třetině a po skončení utkání HC Dynamo Pardubice – Piráti Chomutov, 12. 9. 2017) a Plzni (hrubě vulgární skandování na adresu rozhodčích v první třetině utkání HC Škoda Plzeň – HC Verva Litvínov, 8. 9. 2017).

Vzhledem k tomu, že se jednalo o první podobná provinění v probíhající sezóně a jednání diváků nemělo vliv na průběh utkání ani zdraví jeho účastníků, potrestal předseda disciplinární komise ELH kluby Kometa Brno, HC Olomouc, HC Dynamo Pardubice a HC Škoda Plzeň napomenutím.