19.11.2017 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Bednář, Dragoun (MOUNTFIELD HK)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětů klubu BK Mladá Boleslav zabýval je zkráceném řízení jednáním hráčů Jaroslava Bednáře a Michala Dragouna v utkání BK Mladá Boleslav – Mountfield HK, které se hrálo 17. 11. 2017.
V případě hráče Jaroslava Bednáře shledal, že byl atakován protihráčem Davidem Štichem, který mu prokazatelně přiložil levou paži na oblast krku a jelikož hráč nebyl v tomto okamžiku v držení kotouče, dopustil se tím provinění. Reakce hráče však byla nepřiměřená, zejména zakopnutí nohou a teatrální pád na ledovou plochu, kterého se dopustil s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo. Předseda disciplinární komise ELH proto jeho jednání vyhodnotil jako přestupek Nafilmovaný pád nebo přehrávání a hráče Jaroslava Bednáře (Mountfield HK) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

V případě Michala Dragouna dospěl k závěru, že hráč byl atakován protihráčem Petrem Holíkem, který mu zaklínil svou hůl mezi nohy a dopustil se tak provinění. S cílem ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo se nicméně hráč současně dopustil zřetelného odrazu z levé nohy, aby důsledky zákroku zvýraznil. Předseda disciplinární komise ELH proto jeho jednání vyhodnotil jako přestupek Nafilmovaný pád nebo přehrávání a hráče Michala Dragouna (Mountfield HK) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznamy situací najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3162 a na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3163.