10.01.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Aukro Berani Zlín, Mountfield HK, HC Dukla Jihlava

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval vhozením plastových lahví na ledovou plochu, kterého se dopustili domácí fanoušci v závěru utkání Aukro Berani Zlín – HC Sparta Praha (5. 1. 2017) a opakovaným, hrubě vulgárním skandováním domácích fanoušků na adresu soupeře a jeho hráčů ve stejném utkání. Pořádajícímu klubu Aukro Berani Zlín uložil za Porušení povinností pořádajícího klubu finanční pokutu ve výši 5 000 Kč a za Nesportovní chování příznivců klubu finanční pokutu ve výši 5 000 Kč.
Předseda disciplinární komise ELH se zabýval také odpálením pyrotechniky v sektoru fanoušků hostujícího týmu, k němuž došlo při utkání HC Dukla Jihlava – Mountfield HK (7. 1. 2018). Vzhledem k tomu, že uvedená skutečnost byla doložena i videozáznamem, potrestal klub Mountfield HK za Nesportovní chování příznivců finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH potrestal finanční pokutou ve výši 5 000 Kč rovněž klub HC Dukla Jihlava, a to za Urážky, hrubé chování a slovní napadení rozhodčích, kterého se v průběhu stejného utkání dopustili pracovníci materiálně-technického zabezpečení na Horáckém zimním stadiónu, konkrétně obsluha rolby.