21.01.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Alexandre Mallet (Kometa Brno)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Alexandre Malleta protihráče Dominika Pacovského, za který mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – Kometa Brno (21. 1. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Napadení.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden z boku na protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč. Vzhledem k situaci, která střetu předcházela, měl protihráč minimální šanci, aby se zákroku vedenému se značnou razancí a ze zákrytu za spoluhráčem mohl bránit. Z dostupných záběrů není jednoznačně prokazatelné, zda při střetu došlo k zásahu hlavy nebo krku, zákrok byl nicméně veden značně bezohledně a mohl ohrozit zdraví protihráče.

Předseda disciplinární komise ELH proto uložil hráči Alexandre Malletovi (Kometa Brno), který byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, nepodmíněný zákaz startu v jednom soutěžním utkání spolu s finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Napadení. Při stanovení výše trestu přihlédl mj. k tomu, že protihráč neutrpěl při zákroku zranění a utkání dohrál.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3774.