03.01.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH

Disciplinární komise ELH se zabývala výsledky kontroly, provedené ve dnech 4. a 5. 12. 2012 a zaměřené na dodržování povinného označení brankářské výstroje. Kontrola byla provedena po zápasech Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha, HC Verva Litvínov – HC Mountfield, HC Slavia Praha – HC Škoda Plzeň, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Piráti Chomutov, HC Kometa Brno – Rytíři Kladno, HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Steel – PSG Zlín, a to u všech brankářů uvedených v zápisu o utkání.
V průběhu kontroly byly zjištěny nedostatky u následujících brankářů – Marek Čiliak, HC Kometa Brno (chybějící podpis ředitele ELH na lapačce, vyrážečce a chráničích nohou), Adam Svoboda, HC Škoda Plzeň (chybějící podpis ředitele ELH na vyrážečce), Šimon Hrubec, HC Oceláři Třinec (chybějící podpis ředitele ELH na lapačce a vyrážečce), Luboš Horčička a Jakub Sedláček, PSG Zlín (chybějící podpis ředitele ELH na lapačce).

Vzhledem k tomu, že ve všech případech se jednalo o první podobné pochybení v probíhající sezóně, při přeměření nebyla zjištěna odchylka proti pravidlům a nebylo prokázáno, že by brankář nastoupil v neoznačené výstroji k více utkáním, udělil předseda disciplinární komise ELH Karel Holý klubům HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, HC Oceláři Třinec a PSG Zlín napomenutí. Současně upozornil, že případná další porušení čl. 14 Herního řádu Tipsport ELH budou v souladu s příslušnými ustanoveními trestána pokutou 50 000 Kč. Upozornění se týká všech extraligových týmů.

Podle čl. 14 Herního řádu Tipsport ELH 2012/13 startují brankáři v utkáních extraligy výhradně s výstrojí, podepsanou ředitelem soutěže. Bez označené výstroje smí brankář startovat pouze v prvních dvou utkáních, přičemž klub je povinen to před utkáním nahlásit hlavnímu rozhodčímu.