17.09.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Zdeněk Okál

Předseda disciplinární komise ELH na základě podnětu klubu Rytíři Kladno zabýval ve zkráceném řízení zákroky hráče Zdeňka Okála na protihráče Miloslava Hořavu v utkání PSG Zlín – Rytíři Kladno (15. 9. 2013).
V případě prvního zákroku (čas 1:50) shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče, hráč se před ním neodrazil, aby dosáhl vyšší intenzity zákroku a nebylo prokázáno, že by došlo k zásahu oblasti hlavy a krku. Na základě uvedených skutečností rozhodl předseda disciplinární komise ELH, že hráče Zdeňka Okála, PSG Zlín, nebude trestat zastavením činnosti.

V případě druhého zákroku (čas 10:07) došel předseda disciplinární komise ELH k závěru, že i v tomto případě byl zákrok veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče, hráč se při něm neodrazil a nebylo prokázáno, že by došlo k přímému úderu do oblasti hlavy a krku. Protihráč nedodržel zásadu, že má podle Pravidel ledního hokeje držet hlavu vzhůru, být si vědom svého postavení a možnosti být napadán, přičemž v důsledku zákroku došlo bohužel k jeho zranění, nejspíše při pádu na ledovou plochu. Předseda disciplinární komise ELH proto ani v tomto případě neshledal důvody k potrestání hráče Zdeňka Okála, PSG Zlín, zastavením činnosti.

Záznamy zákroků najdete zde a zde.