17.01.2015 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Zdeněk Okál

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Zdeňka Okála, za které mu byl v utkání PSG Zlín – HC Oceláři Třinec uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč byl při přechodu útočné modré čáry atakován protihráčem Rostislavem Kleslou, přičemž ze záběru není zřejmé, zda k zásahu obličeje došlo, či nikoli. Hráč se následně dopustil zřetelného vykopnutí obou nohou, které nebylo v přímém důsledku s předchozím zákrokem, ale podle názoru předsedy disciplinární komise ELH bylo motivováno snahou ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo.

Předseda disciplinární komise ELH proto jednání hráče Zdeňka Okála, PSG Zlín, vyhodnotil jako přestupek Nafilmovaný pád nebo přehrávání a uložil mu pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny. V probíhající sezóně byl hráč za stejný přestupek již jednou trestán. Předseda disciplinární komise ELH upozornil, že případné další opakování přestupku může být kvalifikováno i jako Jednání proti fair play.

Záznam situace najdete zde.