08.04.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Tomáš Rachůnek

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Tomáše Rachůnka na protihráče Vojtěcha Němce, za který mu byl v utkání HC Kometa Brno – HC Sparta Praha uložen vyšší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Faul loktem.
Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že zákrok byl veden na protihráče v držení kotouče, přičemž zásadní byla skutečnost, že hráč zasáhl do souboje jako třetí a protihráč tak neměl možnost se na zákrok adekvátně připravit či se mu odpovídajícím způsobem bránit. Před zákrokem se hráč odrazil a došlo ke zřejmému zásahu ramenem do oblasti hlavy a krku.

Cílený úder loktem nicméně prokázán nebyl, takže předseda disciplinární komise ELH zákrok překvalifikoval na Zásah do oblasti hlavy a krku a hráči Tomáši Rachůnkovi udělil trest nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání s účinností do 12. 4. 2014 včetně.

Při stanovení výše trestu přihlédl ke skutečnosti, že hráč Tomáš Rachůnek, HC Sparta Praha, nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete zde.