11.10.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Tomáš Micka

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Tomáše Micky na protihráče Petera Mikuše, za který mu byl v utkání HC Slavia Praha – Mountfield HK uložen trest ve hře za Napadení.
Po prostudování dostupného videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a mimo jeho zorný úhel. Došlo při něm k prokazatelnému zásahu do oblasti hlavy a krku, kterému by se protihráč mohl těžko ubránit i v případě, že by si byl vědom svého postavení a možnosti být napadán. Hráč nevyužil prodlevy mezi odehráním kotouče a vlastním zákrokem, aby jeho následky eliminoval, přičemž si musel být vědom, že vzhledem ke způsobu vedení zákroku může dojít i k vážnému zranění protihráče. 

Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok překvalifikoval na Zásah do oblasti hlavy a krku a s přihlédnutím k tomu, že byly shledány důvody k dostatečnému potrestání, protihráč byl při zákroku zraněn a hráč Tomáš Micka, HC Slavia Praha, nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, uložil mu vedle automatického zastavení činnosti na jedno utkání za trest ve hře trest zákazu činnosti na tři soutěžní utkání s účinností do 19. 10. 2014 včetně.  

Záznam zákroku najdete zde.