26.01.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Tomáš Malec

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Tomáše Malce na protihráče Tomáše Žižku v utkání Piráti Chomutov – Kometa Brno, za který mu byl rozhodčími uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za sekání.
Po prostudování videozáznamu dospěl předseda disciplinární komise ELH k závěru, že zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a chystal se k jeho převzetí. Hráč Tomáš Malec se při zákroku dopustil zřetelného intenzivního seknutí v nebezpečné vzdálenosti od hrazení. Při zákroku byla holí zasažena zadní část kolena protihráče, který tak okamžitě ztratil stabilitu a v pádu narazil do hrazení. Podobné nekontrolované pády mohou vést k velmi vážným následkům.  

Na základě uvedených skutečností potrestal předseda disciplinární komise ELH hráče Tomáše Malce, Piráti Chomutov, trestem nepodmíněného zastavení činnosti na pět soutěžních utkání s účinností do 6. 2. 2014 včetně. Při stanovení výše trestu přihlédl ke způsobu vedení a intenzitě zákroku, stejně jako ke skutečnosti, že při něm došlo ke zranění protihráče, který byl odvezen na vyšetření s podezřením na poranění krční páteře.

Videozáznam zákroku najdete zde.