03.02.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Tomáš Malec

Disciplinární komise ELH se zabývala žádostí hráče Tomáše Malce o prominutí zbytku trestu, který mu byl uložen za zákrok na protihráče Tomáše Žižku v utkání Piráti Chomutov – Kometa Brno. Rozhodnutím předsedy disciplinární komise ELH byl hráč Tomáš Malec, Piráti Chomutov, potrestán dne 27. 1. 2014 nepodmíněným zastavením činnosti na pět soutěžních utkání s účinností do 6. 2. 2014 včetně.
Disciplinární komise ELH se ztotožnila se závěrem, že hráč Tomáš Malec se dopustil zřetelného seknutí holí, které nebylo primárně vedeno proti holi protihráče. Před seknutím se napřáhl, čímž jeho nedovolený zákrok získal na intenzitě a účinnosti. Vzhledem k času utkání (59:30) a herní situaci byl zákrok zcela nepřiměřený a nebyl motivován snahou získat kotouč, ale zasáhnout protihráče do oblasti kolena.

Disciplinární komise proto rozhodla, že se žádosti hráče Tomáše Malce, Piráti Chomutov, o prominutí zbytku trestu nevyhovuje. Vzala přitom v potaz rovněž zranění, které protihráč Tomáš Žižka při zákroku utrpěl.

Videozáznam zákroku najdete zde.