29.01.2015 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Tomáš Frolo

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Tomáše Frola na protihráče Marka Růžičku, za který mu byl v zápase HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov udělen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Hrubost.
Po prostudování videozáznamu dospěl předseda disciplinární komise ELH k závěru, že hráč Tomáš Frolo vedl zákrok mimo souboj o kotouč, potom co byl protihráčem dohrán u hrazení. Při pokusu udeřit protihráče pěstí jej následně zasáhl loktem do obličeje. Předseda disciplinární komise ELH přitom shledal, že snaha vyvolat šarvátku nebyla vedena standardním způsobem, tj. po dohodě obou hráčů nebo ve chvíli, kdy jsou na ni oba připraveni.

Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok podle § 2, odst. 3) Disciplinárního řádu ELH překvalifikoval na Bitku a hráče Tomáše Frola, HC Verva Litvínov, potrestal zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání s účinností do 11. 2. 2015. Trest nabude účinnosti potom, co vyprší automatický zákaz zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za dva osobní tresty do konce zápasu v téže soutěži.

Záznam situace najdete zde.