27.12.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Ryan Hollweg

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Ryana Hollwega na protihráče Davida Vrbatu, za který mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav, které se hrálo 26. 12. 2014, uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče v držení kotouče, ve vysoké rychlosti s největší pravděpodobností prvotně s cílem ho zasáhnout tělem. Když se protihráč pokusil střetu vyhnout, hráč Ryan Hollweg změnil svůj pohyb a ve snaze protihráče jakýmkoli způsobem atakovat ho zřetelně zasáhl do oblasti kolena. Bezprostředně před zákrokem přenesl těžiště, pokusil se protihráče zasáhnout ramenem a využít toho, že vzhledem k rychlosti nájezdu nestihne reagovat. Musel si být při tom vědom možných následků zákroku, včetně případného těžkého zranění.

Předseda disciplinární komise ELH zákrok vyhodnotil jako Faul kolenem a hráče Ryana Hollwega, HC Škoda Plzeň, potrestal zastavením činnosti na pět soutěžních utkání s účinností do 11. 1. 2015 včetně. Přihlédl přitom k tomu, že důsledkem zákroku bylo zranění protihráče, který utkání nedokončil, a že hráč Ryan Hollweg byl v posledních dvou letech vícekrát disciplinárně trestán. Trest vstoupí v účinnost po vypršení automatického zastavení činnosti na jedno utkání za druhý osobní trest v soutěži.

Od roku 2012, kdy Ryan Hollweg působí v Tipsport extralize, se disciplinární komise zabývala jeho zákroky či jednáním osmkrát. V šesti případech mu byl uložen trest nepodmíněného zastavení činnosti, z toho třikrát za Zásah do oblasti hlavy a krku, dvakrát za Faul kolenem, a jednou za Naražení zezadu.

Záznam zákroku najdete zde.