21.10.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Ryan Hollweg

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě § 11 Disciplinárního řádu ELH zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Ryana Hollwega na protihráče Michala Hlinku, kterého se dopustil 20. 10. 2013 v zápase HC Vítkovice Steel – HC Škoda Plzeň a za který byl rozhodčími potrestán větším trestem na 5 minut a osobním trestem do konce utkání.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že protihráč byl podle pravidel v držení kotouče, ale zákrok byl veden zezadu a v nebezpečné vzdálenosti od hrazení, takže mohl způsobit vážné následky. Podle Pravidel ledního hokeje se jednalo o naražení zezadu, tj. zákrok vedený na zadní část těla soupeře, který hrozící zásah neočekává a nemůže se chránit. 

Předseda Disciplinární komise ELH proto hráče Ryana Hollwega potrestal v souladu s platným sazebníkem trestem nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní utkání s účinností od 22. 10. do 1. 11. 2013 včetně. Při stanovení výše trestu vycházel z toho, že zákrok naplnil důvody k dodatečnému disciplinárnímu potrestání, mohl vést k závažným zdravotním následkům a hráč Ryan Hollweg byl v uplynulé sezóně vícekrát disciplinárně trestán.  

Záznam zákroku najdete zde.