28.12.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Radim Bičánek

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Radima Bičánka na protihráče Dominika Pacovského, za který mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary (28. 12. 2014) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden čelně na protihráče v držení kotouče. Ve chvíli, kdy protihráč odehrál kotouč o hrazení a pokusil se blížícímu střetu vyhnout, se hráč dopustil zřetelného a úmyslného pohybu kolenem proti směru jízdy protihráče, přičemž došlo k zásahu. Vzhledem ke způsobu vedení zákroku mohlo být důsledkem i vážné zranění protihráče.

Předseda disciplinární komise ELH zákrok vyhodnotil jako Faul kolenem a hráče Radima Bičánka, HC Energie Karlovy Vary, potrestal zastavením činnosti na pět soutěžních utkání s účinností do 11. 1. 2015 včetně. Hráč Radim Bičánek nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán; protihráč Dominik Pacovský utkání dokončil.

Záznam zákroku najdete zde.