29.09.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Radek Duda

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě uloženého vyššího trestu zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Radka Dudy na protihráče Pavla Klhůfka, za který mu byl v zápase HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání.
Po shlédnutí videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden těsně před koncem, za rozhodnutého stavu na protihráče, který byl v držení kotouče a atak neočekával. Při zákroku držel hráč hůl v obou rukách a protihráče zasáhl úmyslným krosčekem do zad, takže soupeř ztratil stabilitu a úderem hlavou na tvrzené sklo si způsobil v obličeji krvavé zranění. S přihlédnutím k intenzitě a vedení zákroku si hráč musel být vědom, že jeho důsledkem může být pád protihráče na hrazení včetně možného zranění.

Vzhledem k tomu, že byly shledány důvody k dodatečnému disciplinárnímu potrestání, důsledkem zákroku bylo zranění protihráče a hráč Radek Duda, HC Energie Karlovy Vary, byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, uložil mu předseda disciplinární komise ELH trest nepodmíněného zastavení činnosti na pět soutěžních utkání s účinností do 12. 10. 2014 včetně za Krosček.  

Záznam zákroku najdete zde.