16.11.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Radek Duda

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Kometa Brno zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Radka Dudy na protihráče Miroslava Holce v utkání HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno, které se hrálo 15. 11. 2013.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který byl podle pravidel v držení kotouče, ale hráč Radek Duda se před zákrokem s cílem dosažení jeho vyšší intenzity odrazil, přičemž si musel být vědom, že vzhledem k rychlému nájezdu do souboje a odrazu může dojít k zásahu do oblasti hlavy a krku. Z dostupného záznamu přitom není jasné, zda k poranění hlavy došlo v důsledku přímého zásahu do oblasti hlavy a krku nebo následného nárazu do tvrzeného skla.

Předseda disciplinární zákrok vyhodnotil podle čl. 522 Pravidel ledního hokeje jako napadení a hráči Radku Dudovi, HC Škoda Plzeň, uložil trest nepodmíněného zastavení činnosti na pět soutěžních utkání do 28. 11. 2013. Při stanovení výše trestu přihlédl ke skutečnosti, že hráč Radek Duda byl v uplynulých dvou letech vícekrát disciplinárně trestán.

Videozáznam zákroku najdete zde.