27.12.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Peter Jánský

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Petera Jánského na protihráče Pavla Kantora v utkání Mountfield HK – HC VERVA Litvínov, za který mu byl rozhodčími uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce zápasu za napadení.
Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který krátce předtím odehrál kotouč. Vzhledem k situaci si hráč musel být vědom, že u kotouče bude později než protihráč, přesto se intenzitu zákroku nesnažil minimalizovat a naopak se před ním odrazil,, takže prokazatelně došlo i k zásahu do oblasti hlavy a krku. Zákrok byl proto vyhodnocen jako napadení a hráč Peter Jánský, HC VERVA Litvínov, byl potrestán nepodmíněným zákazem činnosti na tři soutěžní utkání do 3. 1. 2014 včetně.    

Za napadení je podle Disciplinárního řádu ELH možné uložit trest zastavení činnosti na 2 – 5 utkání. Předseda disciplinární komise ELH při stanovení výše trestu přihlédl ke skutečnosti, že protihráč utkání dokončil, hráč Peter Jánský nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a zákrok byl veden proti brankáři, který má v podobné situaci minimální možnost obrany,.  

Záznam zákroku najdete zde.