23.04.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Ondřej Veselý

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Kometa Brno zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Ondřeje Veselého na protihráče Michala Kempného, za který mu byl v utkání HC Kometa Brno – PSG Zlín uložen menší dvouminutový trest a osobní trest na deset minut za Naražení zezadu.
Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že zákrok byl veden zezadu na protihráče, který se chystal k převzetí nastřeleného kotouče a nemohl se odpovídajícím způsobem chránit. Hráč se při něm dopustil zřetelného postrčení protihráče na hrazení, a to v nebezpečné blízkosti mantinelu.

Předseda disciplinární komise ELH zákrok vyhodnotil jako Naražení zezadu a podle Disciplinárního řádu ELH uložil hráči Ondřeji Veselému, PSG Zlín, trest nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání. Při stanovení výše trestu na nejnižší hranici sazebníku přihlédl ke skutečnosti, že hráč Ondřej Veselý nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč Michal Kempný utkání dokončil.

Klub PSG Zlín oznámil, že proti uloženému trestu podá odpor, kterým se bude disciplinární komise ELH zabývat v pátek 25. 4. 2014.

Záznam zákroku najdete zde.