01.12.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Oldrich Kotvan

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Slavia Praha zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Oldricha Kotvana na protihráče Marka Tomicu, za který mu byl v utkání PSG Zlín – HC Slavia Praha uložen menší trest za Faul kolenem.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden čelně na protihráče v držení kotouče, který se snažil blížícímu se zásahu tělem vyhnout pohybem do středu hřiště. Hráč na to reagoval změnou postavení do směru jízdy protihráče, přičemž došlo současně k zásahu paží na břicho a kolena na koleno. Přestože předseda disciplinární komise ELH v zákroku neshledal primární úmysl zasáhnout protihráče kolenem a zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, došlo k zásahu kolena, což může ve svých důsledcích vést i k těžkému zranění.

Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok vyhodnotil jako Faul kolenem a hráči Oldrichu Kotvanovi, PSG Zlín, udělil trest zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání nepodmíněně s účinností do 7. 12. 2014. Vzal přitom v potaz, že hráč Oldrich Kotvan nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč Marek Tomica podle zápisu utkání pro poranění nohy nedokončil.

Záznam zákroku najdete zde.