19.04.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy disciplinární komise ELH: Michal Kempný

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu PSG Zlín zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Michala Kempného na protihráče Jaroslava Balaštíka, za který mu byl v utkání PSG Zlín – HC Kometa Brno udělen menší trest za Rány pěstí nebo hrubost.

Po zhlédnutí videozáznamu shledal, že k zákroku došlo potom, co se hráč snažil vytlačit protihráče z prostoru před brankovištěm. Potom, co protihráč při souboji upadl, se dopustil úderem rukavicí nedovoleného zákroku. V uvedeném jednání však dále nepokračoval a souboj následně přerušili rozhodčí. Předseda disciplinární komise ELH proto rozhodl, že menší trest uložený v utkání považuje za dostatečný a že řízení proti hráči Michalu Kempnému, HC Kometa Brno, zastavuje.

Záznam zákroku najdete zde.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu PSG Zlín zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Michala Kempného na protihráče Zdeňka Okála, za který mu byl ve stejném utkání udělen menší trest za Vysokou hůl.

Po zhlédnutí videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden v souboji o kotouč, v němž hráč ve snaze protihráče odtlačit ho zasáhl vysokou holí. Předseda disciplinární komise ELH nicméně neshledal v jeho jednání úmysl způsobit protihráči zranění. Rozhodl proto, že menší trest uložený v utkání považuje za dostatečný a že řízení proti hráči Michalu Kempnému, HC Kometa Brno, zastavuje.

Záznam zákroku najdete zde.