29.09.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Michal Dvořák

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Michala Dvořáka na protihráče Tomáše Pospíšila v utkání HC Plzeň 1929 – Mountfield HK. Hráči Michalu Dvořákovi byl v utkání uložen menší trest za Faul kolenem.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče a snažil se případnému střetu vyhnout nejdříve pohybem do prostoru za brankou. Následný zákrok byl veden ve vysoké rychlosti, přičemž hráč Michal Dvořák udělal ve chvíli, kdy se protihráč snažil střetu vyhnout, aktivní pohyb kolenem do strany a kolenem soupeře zasáhl. Vzhledem k rychlosti, v jaké byl zákrok prováděn, si musel být vědom, že při něm může dojít ke zranění.

Vzhledem k tomu, že způsobem vedení zákroku byly shledány důvody k dodatečnému disciplinárnímu potrestání, protihráč utkání dokončil a hráč Michal Dvořák, HC Plzeň 1929, byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, uložil mu předseda disciplinární komise ELH trest nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní utkání s účinností do 12. 10. 2014 včetně za Faul kolenem.  

Záznam zákroku najdete zde.