07.01.2015 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Matěj Beran

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Matěje Berana na protihráče Martina Matějíčka, za který mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – PSG Zlín udělen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do oblasti hlavy a krku.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče v držení kotouče, který si nedostatečně uvědomoval své postavení a možnost, že bude napadán. Zákrok nebyl zpočátku veden z čelního postavení a hráč před ním zřetelně zrychlil. Přitěžující okolností je to, že zákrok byl veden v nebezpečné vzdálenosti od hrazení. Není však prokázáno, že by při něm došlo k přímému zásahu hlavy a krku. K úderu hlavou na hrazení došlo v důsledku pádu.

Předseda disciplinární komise ELH zákrok překvalifikoval na Napadení a hráči Matěji Beranovi, HC Škoda Plzeň, uložil trest nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání s účinností do 11. 1. 2015 včetně. Přihlédl přitom ke skutečnostem, že protihráč utkání v důsledku zranění hlavy nedohrál a že hráč Matěj Beran nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete zde.