31.01.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Martin Bartek

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Martina Barteka na protihráče Jana Hanzlíka v utkání Bílí Tygři Liberec – Kometa Brno, za který mu byl rozhodčími uložen trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč vedl zákrok ve snaze pokrýt si kotouč, přičemž však cíleným úderem lokte způsobil protihráči krvavé zranění v obličeji. Zákrok byl veden takovým způsobem, že protihráč se před ním nemohl chránit ani se na něj připravit.  

Na základě uvedených skutečností potrestal předseda disciplinární komise ELH hráče Martina Barteka, Bílí Tygři Liberec, za zásah do oblasti hlavy a krku podle čl. 540 Pravidel ledního hokeje trestem nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání. Trest nabude účinnosti po vypršení automatického zastavení činnosti na jeden zápas za uložený trest ve hře a platí do 25. 2. 2014 včetně.

Při stanovení výše trestu přihlédl předseda disciplinární komise ELH ke skutečnosti, že hráč Martin Bartek nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Videozáznam zákroku najdete zde.