31.01.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Marek Trončinský

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Marka Trončinského na protihráče Marise Jasse v utkání Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec, za který mu byl rozhodčími uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za napadení.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden čelně proti protihráči, který krátce před tím odehrál kotouč a nacházel se mezi dvěma soupeři. Hráč vedl zákrok jako třetí v souboji, bez toho, že by se před ním odrazil, přičemž však prokazatelně došlo k zásahu ramenem do oblasti hlavy a krku a zranění protihráče.  

Na základě uvedených skutečností potrestal předseda disciplinární komise ELH hráče Marka Trončinského, HC Oceláři Třinec, za zásah do oblasti hlavy a krku podle čl. 540 Pravidel ledního hokeje trestem nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání s platností do 4. 2. 2014 včetně.

Při stanovení výše trestu přihlédl předseda disciplinární komise ELH ke skutečnosti, že hráč Marek Trončinský nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Videozáznam zákroku najdete zde.