29.12.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Juraj Majdan

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Juraje Majdana na protihráče Jakuba Orsavu v utkání HC VERVA Litvínov – HC Oceláři Třinec, za který mu byl rozhodčími uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce zápasu za faul kolenem.
Po prostudování videozáznamu došel k závěru, že zákrok byl veden čelně na protihráče v držení kotouče, který se mu snažil prudkým pohybem do strany vyhnout. Hráč přitom učinil ve snaze protihráče zastavit vědomý a aktivní pohyb nohou, v jehož důsledku došlo k nárazu kolena na koleno.

Ze záznamu je zřejmé, že hráč se svým jednáním dopustil faulu kolenem podle čl. 536 Pravidel ledního hokeje. Hráč Juraj Majdan, HC VERVA Litvínov, byl proto potrestán nepodmíněným zákazem činnosti na pět soutěžních utkání do 17. 1. 2014 včetně, který nabude účinnosti po vypršení automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za dva vyšší tresty v soutěži.

Při stanovení výše trestu vzal předseda disciplinární komise ELH v potaz způsob vedení a intenzitu zákroku, stejně jako skutečnost, že hráč Juraj Majdan byl v uplynulých dvou letech již disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete zde.