09.12.2013 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Jiří Vašíček

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Jiřího Vašíčka na protihráče Juraje Valacha v utkání HC Slavia Praha – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (8. 12. 2013), za který mu byl rozhodčími uložen trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku.
Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč Jiří Vašíček se dopustil přestupku Zásah do oblasti hlavy a krku, přičemž se před střetem odrazil, a zjevný je rovněž pohyb loktem způsobující vyšší intenzitu zákroku. Před střetem měl přitom dostatek času, aby situaci vyhodnotil a musel si tak být vědom, že při podobně vedeném zákroku dojde k zásahu do oblasti hlavy a krku protihráče.    

Předseda disciplinární komise ELH proto udělil hráči Jiřímu Vašíčkovi, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, trest nepodmíněného zastavení činnosti na pět soutěžních utkání, který nabude účinnosti po odpykání automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za trest ve hře a je platný do 3. 1. 2014 včetně. Nejdříve tak může nastoupit 5. 1. 2014 v utkání HC Plzeň 1929 – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Při stanovení výše trestu vzal předseda disciplinární komise ELH v potaz, že protihráč utkání nedokončil a že hráč Jiří Vašíček byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete zde.