28.12.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Jakub Koreis

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu brankového videorozhodčího zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jakuba Koreise na protihráče Adama Poláška v utkání Kometa Brno – HC Sparta Praha, které se hrálo 28. 12. 2014.
Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který odehrával kotouč. Vzhledem k tomu, že kotouč v době zákroku nepřevzal jiný hráč, byl hráč Adam Polášek podle Pravidel ledního hokeje v jeho držení. Pro výrok předsedy disciplinární komise ELH byla rozhodující skutečnost, že zákrok nebyl veden jako běžné dohrání souboje, ale hráč při něm ve snaze atakovat protihráče cíleně natáhl ruku, přičemž ho předloktím jednoznačně zasáhl do oblasti hlavy.

Předseda disciplinární komise ELH zákrok vyhodnotil jako Zásah do oblasti hlavy a krku a hráče Jakuba Koreise, Kometa Brno, potrestal zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání s účinností do 4. 1. 2015 včetně. Hráč Jakub Koreis nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán; protihráč Adam Polášek utkání dokončil.

Záznam zákroku najdete zde.