27.09.2014 | Oficiální oznámení

Rozhodnutí předsedy Disciplinární komise ELH: Jakub Jeřábek

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě § 7, odst. 1, písm. f) Disciplinárního řádu ELH zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jakuba Jeřábka na protihráče Radima Matuše, za který mu byl v utkání HC Oceláři Třinec – HC Plzeň 1929 uložen menší trest a osobní trest na deset minut za Naražení zezadu.
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče a z jehož předchozího pohybu vyplývá, že byl na dohrání situace připraven. S cílem dosáhnout větších účinků zákroku se však před ním hráč odrazil a došlo ke zřejmému kontaktu jeho paže s hlavou protihráče. Z dostupných záznamů není možné prokázat, že zákrok byl veden na oblast hlavy a krku cíleně, předseda disciplinární komise ELH se proto ztotožnil s kvalifikací přestupku jako Naražení zezadu.

Vzhledem k tomu, že byly shledány důvody k dodatečnému disciplinárnímu potrestání, protihráč utkání v důsledku otřesu mozku nedokončil a hráč Jakub Jeřábek, HC Plzeň 1929, byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, uložil mu trest nepodmíněného zastavení činnosti na čtyři soutěžní utkání s účinností do 12. 10. 2014 včetně za Naražení zezadu.
 
Záznam zákroku najdete zde.